J. Pekka Mäkelä & Kivi Larmola:
Oma studio

Ilmestynyt huhtikuussa 2009Oma studio -kansi
ISBN: 978-952-01-0293-7
nid., 288 s.
Kirjan esittely Liken sivuilla

”Jotkut tytöt tapaavat kadehtia poikia siitä, että nämä harrastavat keskenään musiikintekoa. Nyt on akkain turha vedota enää tekosyyhyn ’en tiedä tekniikasta mitään’, sillä J. Pekka Mäkelän kirja Oma Studio ja Äänittämisen Taito (Like) kertoo kaiken olennaisen kotistudion perustamisesta vaikka omaan makkariin.”

– Me Naiset

Oman studion kuvitustaOstin ensimmäisen neliraitanauhurini 1980-luvun puolivälissä, kun niitä rupesi lopultakin saamaan opiskelijabudjettiinkin mahtuvan halvalla. Suomenkielistä opaskirjaa oman musiikin äänittämisen taidosta piti odottaa 2000-luvun alkuun asti, ja silloinkin se piti kirjoittaa itse.

Kivi Larmolan kuvittama Kotistudio (2002) myi pari painosta vuodessa loppuun, uudistettu ja laajennettu laitoskin hupeni hyvää vauhtia. Olin ajatellut, että työ on nyt tehty, kirjan saama huomio ja menekki todistavat että tällaisia kirjoja tarvitaan, nyt joku muu kirjoittaa paremman ja asiantuntevamman oppaan.

Kukaan ei kirjoittanut.

Glyn Johns -rumpumikitysNiinpä meidän piti Kiven kanssa palata uudistamaan ja parantelemaan vanhaa opastamme. Muutoksia kertyi sen verran, että kirja sai uuden nimen Oma studio ja äänittämisen taito: tämä heijasteli sitä, että uusi teos jatkaa alkeista ammattimaisen äänitystuotannon rajamaille asti, eikä kyse ole enää pelkästään kotiäänittämisestä.

Kotistudio-kansikuva

Oma studio ja äänittämisen taito kertoo aiheestaan miltei kaiken tietämisen arvoisen. Teos kuuluu jokaisen kotistudion olennaiseen varustukseen siinä missä mikrofonit ja etuasteetkin.”

– Tapio Ahola, Rumba

”Kirja on edeltäjänsä lailla informatiivinen paketti niin aloittelijalle kuin kokeneelle harrastajalle. Kirja on monessakin suhteessa asiallinen, koska sisältö ei keskity pelkästään tekniseen tietoon... Kirjan lukemisen tekee mielekkääksi myös se, että äänitysprosessia ja laitteistoa lähestytään peruskysymysten kautta."

– Jarkko Viinamäki, Pohjolan Sanomat

”Perusteellista ja läpikotaisin informatiivista. Tälle kirjalle pitäisi antaa suuri ja merkittävä kulttuuripalkinto. Hats off to J. Pekka Mäkelä!"

– Jean Ramsay, Rumba

Tämän sivun piirroskuvien Copyright © 2002-2009 Kivi Larmola. Käytetty tekijän ystävällisellä luvalla.