Tähän on tultu II

Olen pitänyt Yrttimaan aikakirja -blogia Vuodatus.netin palvelimella parisen vuotta. Viime viikolla tapahtui sitten kaksi asiaa: ensinnäkin AlmaMedia antoi potkut Lapin Kansan päätoimittajalle Johanna Korhoselle jo ennen kuin tämä oli ehtinyt edes aloittaa työtään. AlmaMedia ei ole esittänyt edes juridisesti hyväksyttävää syytä irtisanomiselle, moraalisesti hyväksyttävistä puhumattakaan.

Toiseksi: AlmaMedia osti Vuodatus.netin. Tuli aika äänestää jaloillaan. Tuntui sitä paitsi järkevältä siirtää koko blogihässäkkä oman www.yrttimaa.net-sivuston yhteyteen. Täällä ollaan.

Nyt pitää sitten vain opetella väkertämään tämän WordPressin kanssa. Odotettavissa omituisen näköisiä sivuleiskoja ja muuta kummallista…

8 kommenttia artikkeliin ”Tähän on tultu II

 1. Hei, tässä toinen testiviesti. Käyttöliittymä vähän eri, mutta muuten näyttää ihan toimivan. Alma Median boikotoinnin ymmärrän, aika järjetöntä että näin pienessä maassa kuin Suomi ei tiedetty tulevan päätoimittajan perhesuhteista kun se perhe ei elä kaapissa vaikka ei lehtien sivuilla esiinnykään. Tällainen ohimennen toisen perheenäidin tavannutkin on pitkään asiasta tiennyt, tuli ohimennen esille, että puoliso on sama sukupuolta. Boikotointi on mulle helppoa – Iltalehden ja Kauppalehden nettisivujakaan en ole aikoihin jaksanut lukea kun Laitisen ja Hytösen pakinat ovat taantuneet pappojen jorinoiksi, vuodatus.netiä harkitsin kyllä mahdollisen blogini kodiksi, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla.

 2. Kiitoksia, AMR. Helpommin tämä viritys nousi pystyyn kuin kuvittelinkaan… Mietin lähinnä sitä onko sivu monille käyttäjille kovin leveä: omalla näytölläni se on ihan passeli, mutta onhan tuota tavaraa… kaksi sivupalkkia rinnakkain tekee noista luetteloista vähän lyhyemmän litanian kuin jos ne olisivat kaikki päällekäin.

 3. Katselen parhaillaan läppärin 15,4tuuman näytöltä ja kyllä tämä ainakin tuliketulla näkyy ihan luettavana. Nuo kaksi sivupalkkia kyllä vähän ehkä vaativat hiomista, but don’t fix it if it’s not broken…

 4. Juu, kyllä tässä hiomista on. Jos vielä joskus saisi aikaiseksi paneutua CSS:ään ihan niinkuin tota kunnolla… vaikka siinä vaiheessa voi olla, että sivuja tehdään jo ihan eri kielellä ja tekniikalla.

 5. Sangen ilahduttavaa! Meidän blogi (kiitos linkkaamisesta <3) on käypä esimerkki siitä, että CSS:ää ei tarvitse varsinaisesti osata, jotta sitä voisi peukaloida. 😀 WordPressin dokumentaatio ja tukifoorumit ovat minusta oikein kelvollisia ja käyttäjät avuliaita. Se laskettakoon näiksi avoimuuden eduiksi.

  Kiitos myös linkistä blogrollissa. <3

 6. Kalle, minulla on taipumus suhtautua moniin teknisiin asioihin ”se on insinöörin suunnittelema, ei se voi olla kovin monimutkainen” -asenteella, joka joskus toimii, ja joskus ei…

  Ainakin toistaiseksi WordPress vaikuttaa ihan käyttökelpoiselta alustalta. Ja homma toimii muutenkin paremmin kuin oikein uskalsin odottaa.

 7. Mistähän syystä tämä viesti on ruvennut keräämään aivan hillittömiä määriä venäjänkielistä spammia?

Kommentointi on suljettu.