Viikonloppu huomioliiveissä

Olen viime päivinä ottanut osittain takaisin työkiireiden vuoksi vähäistä jalkautumis-vaalikampanjointia ja pyörinyt perjantaina, lauantaina ja tänään sunnuntaina Malmilla jakamassa esitteitä, täyttämässä ilmapalloja ja olemassa vain näkyvillä – joskin tänään Malmin markkinoilla huomiosta kilpailijoita oli ahdistavuuteen asti.

Tavallaan räikeiden huomioliivien pukeminen päälle – ja varsinkin omalla nimellä ja numerolla koristetun tarran pitäminen vatsassa ja selässä – saa jossakin määrin tuntemaan itsensä pelleksi. Toisaalta muistan Lennonin todenneen keväällä suomentamassani elämäkerrassa jotakin siihen tapaan, että kyllä hyvän asian eteen kannattaakin tehdä itsestään pelle. Jos saa ihmiset nauramaan, niin asia on mennyt perille jo puoliksi.

Sitä paitsi viime viikolla keskustassa käydessäni ja metron rullaportaiden vaalimainoksia vilkuillessani bongasin useammankin, joissa ei sanallakaan, kuvallakaan tai edes värilläkään mainittu, mitä puoluetta kyseinen ehdokas kenties edustaa. Laura Kolben sivuiltakin puolueen hakeminen on työlästä.

Koska itse en näe mitään syytä hävetä edustamaani poliittista näkemystä tai puoluetta, kilpailevan ryhmän ”älkää kertoko kenellekään että minä olen kepulainen” -esimerkki kohottaa kummasti itsetuntoa ja näkemystä siitä, että olen ihan oikeassa porukassa.

6 kommenttia artikkeliin ”Viikonloppu huomioliiveissä

 1. Hieno bloggaus kirjastoista! Mä kyl kannatan keskustakirjastoa. Kirjasto Kymppi tekee jo musan osalta sitä tehtävää ja hyvin toimii!

 2. Jostain syystä kommentti tuli aiemman bloggauksen yhteyteen.

 3. Esa,
  jostakin syystä WordPress tosiaan heitti kommentin väärään artikkeliin. Mielenkiintoista.
  Paljon vähemmän minullakin on keskustakirjastoa vastaan kuin vaikkapa Musiikkitaloa vastaan – mutta jos keskustakirjaston rakennuttaminen vie euroakaan muun kaupungin kirjastojen rahoituksesta, niin silloin keskustakirjasto pitäisi minusta jättää rakentamatta. Kirjastojen pitää olla lähellä kotia.

 4. Kirjasto voi hyvin olla myös lähellä työpaikkaa, vaikkapa Helsingin keskustassa. Kirjastoon on helpompi ainakin minun poiketa työmatkalla kuin lähteä kotoa erikseen. Kymppikirjaston suosiosta päätellen muidenkin.

 5. Esa, totta tuokin. Tosin suuri osa työpaikoistakin alkaa olla muualla kuin keskustassa, ja työpaikan lähellä ollakseen kirjastoja pitäisi keskustassakin olla aika monta.

 6. Ei välttämättä työpaikan lähellä, vaan työmatkalla. Työpaikan vieressä ei mullakaan ole kirjastoa, mutta työmatkan varrella useitakin. Ja useimmiten poikkean.

  Hieno tulos Vihreillä!

Kommentointi on suljettu.