… ja jokaiselle mielensä mukaan?

Erään nettifoorumin erästä ”keskustelu”-säiettä vilkaisseena* jäin miettimään, miksi kaikkein kiihkeimmät rasististen kommenttien suoltajat ovat samaan hengenvetoon vaatimassa, että heidän aatteitaan ja mielipiteitään kohdeltaisiin ”tasapuolisesti” rasismin vastaisten kantojen kanssa.

Eikös rasistien pitäisi pikemminkin ilahtua siitä, että muu maailma suhtautuisi heihin vieläkin enemmän niin kuin he itse haluavat suhtautua toisiin? Että heitä syrjittäisiin työ- ja opiskelupaikkojen haussa? Että heille vittuiltaisiin kadulla? Että heidän ikkunoihinsa paiskottaisiin kiviä ja oviinsa maalattaisiin ”RATKU”-graffiteja?

Silloinhan maailma pyörisi heidän mielensä mukaan. Kaikkien rasistien esivanhemmathan ovat nimittäin kotoisin Itä-Afrikasta, tuolta (heidän mielestään**) ali-ihmisten mantereelta.

___

* Tuollaisia ”keskusteluja” – tai rasistien ja muiden ”kansallismielisten” blogeja – ei juuri jaksa seurata vilkaisua kauemmin. Herää inho, viha ja ahdistus.

** Tarkoitan tässä lähinnä eurooppalaisia rasisteja. Afrikkalaiset rasistit pitävät epäilemättä Eurooppaa ali-ihmisten mantereena. Heillä lienee kantaansa aivan yhtä pätevät perustelut kuin eurooppalaisilla aateveljillään ja -sisarillaan.

4 kommenttia artikkeliin ”… ja jokaiselle mielensä mukaan?

  1. Joo. Mä luen niitä joskus muistuttaakseni itseäni siitä, että muunkinlaisia ihmisiä on olemassa kuin minä ja kaltaiseni. Mutta hankalaa se lukeminen on ja paha mieli siitä tulee varmasti, pettymys ihmisiin ja ihmiskuntaan. Vastaan väittäminenhän noissa blogeissa on aivan turhaa. Pitäisi olla toisenlaiset keinot. Väittely ei toimi, koska sitähän ne haluavat. Liekö kyse siitä, että he kaipaavat huomiota hinnalla millä hyvänsä, tai kommunikaatiota ylipäätään, ja provokaatio on ainoa heidän osaamansa tapa kommunikoida plus sitten vielä sisällä oleva viha, joka purkautuu muukalaisvihamielisyytenä ja rasismina. Useat noista kirjoittelijoista o(lisi)vat terapian tarpeessa.

  2. Ruu, niinpä.
    Hetkittäin – ei vaan aika useinkin – tuntuu että terapiaan olisi tosiaan tarvetta. Houkutus ajatella rasismia mielenterveyden häiriönä on melkoinen.

  3. Kappas vaan…. Nyt huomaankin, että olen näköjään ”aina” ajatellut sitä mielenterveyden häiriötilana… Näin sitä on sokea omille ajatuksilleen.

  4. En kyllä yritä lainkaan väittää, etteikö rasismin pitäminen mielenterveyden häiriönä saattaisi olla loppujen lopuksi aivan oikeakin diagnoosi. Yhtäläisyyksiä esimerkiksi paranoiaan on paljon.

Kommentointi on suljettu.