Kylä joka kävi liian pieneksi

Ei, otsikko ei viittaa Turkuun tai Turcoseen, vaan tämän sunnuntain videomusiikkia tarjoavaan yhtyeeseen, joka otti nimensä Sonny Boy Williamsonin* laulusta ”Little Village”.

Little Village -yhtye oli ehkä vähän liiankin loistava ajatus. Kitaristi/laulaja/lauluntekijä John Hiatt, slidekitaristi/laulaja/lauluntekijä Ry Cooder, basisti/laulaja/lauluntekijä Nick Lowe ja rumpali Jim Keltner soittivat ensi kertaa yhtyeenä Hiattin muutamassa päivässä äänitetyllä comeback-levyllä Bring the Family (1987). Muutamaa vuotta myöhemmin syntyi ajatus tehdä hyvin yhteen soittaneesta poppoosta oikea juurimusiikin superbändi. Syntyi hieno esikoisalbumi Little Village (1991) ja bändi kävi seuraavana kesänä myös Puistobluesissa soittamassa hienon keikan. Mutta ilmeisesti nelikon kesken oli jo siinä vaiheessa sen verran paljon jännitteitä ja pahaa verta (joka ei kyllä juurikaan lavalla näkynyt) että homma kaatui pian sen jälkeen.

Muutama kuvallinenkin tallenne on silti jäljellä.

Jim Keltner on muuten yksi kaikkien aikojen hienoimpia studiorumpaleita. Kuulemma jotakuinkin ainoa studiomuusikko, joka haluaa tutustua laulun sanoitukseen ennen kuin soittaa rumpuosuudet.

Kuka muuten perustaisi minun kanssani bändin suunnilleen näiltä pohjilta?
___
* Sonny Boy Williamson II:n, jos tarkkoja ollaan. Alex ”Rice” Miller alkoi käyttää arvostetun huuliharpistin nimeä pian sen jälkeen kun  John Lee ”Sonny Boy” Williamson kuoli vuonna 1947.