4.

Jenny Jatulintarhasta heitti minua meemillä. Ideana on kaivautua kuvakokoelman neljänteen kansioon, valita sieltä neljäs kuva ja kertoa siitä. Jouduin tosin venyttämään sääntöjä ja valitsemaan neljännen kansion neljännen alikansion neljännen kuvan, mutta jotakin sinnepäin. Ja laiskana oletin tietenkin, että kyse on tietokoneen kansioista…

Kuva on otettu viime vuoden elokuussa äidin asunnossa Kontulan Jäkärläntiellä. Tässä vaiheessa asunto oli jo melkein tyhjillään. Olen pyöritellyt mielessäni Kontulaan sijoittuvaa ei-scifististä romaania (työnimellä Muurahaispuu) ja vaikka kirja sijoittuisikin kaupunginosan toiselle puolelle toistakymmentä vuotta vanhempaan taloon, arvelin silti että kannattaa käyttää tilaisuutta hyväksi ja räpsiä tunnelmakuvia tyhjästä, kuluneesta ja nuhjaantuneesta asunnosta. Sitä paitsi vanhoja kuvia skannaillessani huomasin, että perin harvoin tulee otettua valokuvia arjesta – tai kodista. Tämä rivitaloasunto oli minun kotini tosin vain yhden vuoden (elokuusta 1981 elokuuhun 1982), mutta silti.

Tämä kuva on keittiöstä – oikealla näkyvä viiru on tiskipöydän reuna.

Sitten vaikea osa eli haastaminen. Lienevätkö Kaiken teoria, Toimittajan spekulatiivinen lokikirja, Privaattidosetti ja Sanat jo haasteen saaneet?

3 kommenttia artikkeliin ”4.

  1. Heps! Kaiken teoria ehti jo saada haasteen ja vastatakin – mutta käy katsomassa! Minulla on Kuvat-kansion alla iloisesti sekaisin itse otettuja ja kaikenlaisia muitakin kuvia, ja neljännen (kansion neljännen ala-) kansion kuvaksi sattui ihan jokin muu kuin arkinen lomakuva 🙂

  2. Kiitos haasteesta, en voi valitettavasti vastata siihen, kun olen jo esitellyt Sanoissa neljännen kansion neljännen kuvan, jossa sattumalta oli neljä kissaa.

Kommentointi on suljettu.