Roskilde-löytö tämäkin

Olisikos ollut vuonna 2000 kun tulin poikenneeksi Roskilden festareilla katsomassa pakistanilaista rockbändiä, joka osoittautui aivan loistavaksi. Sittemmin selvisi, että Junoon on todella iso nimi sekä kotimaassaan että Intiassa, vaikka sen rajan ylittäminen on musiikillekin joskus vaikeaa. Roskilden keikalla äänitetty ”Jugalbandi” päätyi sittemmin Andaz-levylle, joten periaatteessa minunkin ääneni kuuluu sieltä yleisön joukosta… periaatteessa.

Tämän vähän kehnolaatuisen videopätkän kuvamateriaali on kuvattu bändin basistin Brian O’Connellin kotikaupungissa New Yorkissa, Central Parkissa pidetyssä muistokonsertissa yhdelle kaikkien aikojen huikeimmista laulajista, Nusrat Fateh Ali Khanille.

Nyttemmin Junoon on hajonnut. Kitaristi/lauluntekijä Salman Ahmad on julkaissut levyjä Junooni-nimellä, mutta laulajana hän ei ole Ali Azmatin veroinen.